Facebook

Reacties


Laatste nieuwsberichten:

Storten van de vloeren
Schoolbanken voor Primary
Storten pilaren en balken
Metselen muren Primary

Bouwblokken Primary school
Bore-hole Primary school
Lesboeken Primary-klassen
Bedankje kinderen Primary

meer nieuwsberichten...


 


Flyer van de stichting


Sponsor een Kind!!ANBI-nr: 8520.68.803

Overeenkomst periodieke gift

KVK-nr.: 56311044

Email:
info@onderwijsvoorgambia.nlBankrekening Rabobank:
Rek. nr.: 0173 6660 51
IBAN: NL48 RABO 0173 6660 51
BIC: RABONL2U


Nieuws

19 maart 2013:

Een dilemma

Vaak worden we in Gambia geconfronteerd met mensen met medische problemen, maar geen geld hebben voor adequate medische hulp. Wat doen we als stichting in deze situaties?

Mensen in Gambia die specialistische hulp nodig hebben, hebben bijna altijd groot probleem. Deze hulp wordt niet door de overheid betaald en de mensen hebben geen geld om zich tegen deze kosten te verzekeren of deze kosten zelf te betalen. Gevolg is dat mensen moeten leren leven met hun beperkingen en vaak afhankelijk worden van anderen.

Doel van de stichting Onderwijs voor Gambia is om via goed onderwijs een beter toekomst- perspectief te bieden. Daarin moeten ook betere mogelijkheden ontstaan voor medische hulp voor iedereen in Gambia.
Dat betekent dat we keuzes moeten maken tussen dit lange termijn doel en individuele hulp nu voor b.v. medische hulp, voeding en huisvesting.

Maar in de praktijk is dat een heel lastige afweging, vooral als je geconfronteerd wordt met mensen wiens toekomst staat of valt met een behandeling in een ziekenhuis en je weet dat deze mensen daarna weer zelfstandig kunnen functioneren.

Tijdens ons bezoek aan Gambia in februari werd onze voorzitter Marco bij een jongen geroepen die al meer dan een jaar niet kan lopen door een probleem in z'n knie. Toen Marco deze jongen zag liggen kon hij niet anders dan een aktie starten om deze jongen te helpen.

Oproep van Marco:

Beste familie & vrienden,

Zoals de meesten van jullie wel weten zijn wij een paar weken geleden weer een weekje in Gambia geweest.
Tijdens onze reis werden wij naar Alasana Jallow (zie foto’s) gebracht. Deze jongen heeft schade aan zijn knie opgelopen door een onfortuinlijke val en ligt inmiddels een JAAR(!) op bed, hij kan nauwelijks lopen.

Helaas is er geen geld voor handen om hem te opereren. Het gaat hier om een bedrag van 35.000 Dalasi, ongeveer € 800,= (zie bijgesloten factuur).

Mijn werkgever, Wim Annen, gaat kort na Pasen naar Gambia en heeft zich bereid verklaard om de hulp aan deze jongen nader te begeleiden zodat wij er zeker van zijn dat het geld goed terecht komt.

Beste mensen, het kan ons allemaal overkomen dat wij eens pech hebben in ons leven. Gelukkig leven wij hier in een land waar goede medische hulp voor iedereen bereikbaar is. In Gambia ligt dat helaas nog anders en wanneer je geen geld hebt dan ook geen medische zorg.

Wie helpt mee om Alasana weer letterlijk en figuurlijk op de been te krijgen?

U/je mag uw/jouw bijdrage overmaken op rekeningnummer: 1736.66.051 van de Stichting Onderwijs voor Gambia o.v.v. operatie Alasana. (De gift is dan aftrekbaar van de belasting.)

Namens Alasana, hartelijk dank!