Facebook

Reacties


Laatste nieuwsberichten:

Storten van de vloeren
Schoolbanken voor Primary
Storten pilaren en balken
Metselen muren Primary

Bouwblokken Primary school
Bore-hole Primary school
Lesboeken Primary-klassen
Bedankje kinderen Primary

meer nieuwsberichten...


 


Flyer van de stichting


Sponsor een Kind!!ANBI-nr: 8520.68.803

Overeenkomst periodieke gift

KVK-nr.: 56311044

Email:
info@onderwijsvoorgambia.nlBankrekening Rabobank:
Rek. nr.: 0173 6660 51
IBAN: NL48 RABO 0173 6660 51
BIC: RABONL2U


Nieuws

24 februari 2013:

Feestelijke opening van de school

Op zondag 24 februari was de officiële opening van "onze" nurseryschool in Sukuta-Madina. Een bijzondere gebeurtenis met veel muziek, dans en toespraken.

Alhoewel de kinderen al vanaf 7 januari naar school gaan heeft het school-comité gewacht met deze officiële gebeurtenis op een moment waarop het bestuur van de stichting in Gambia zou zijn en dat was in de laatste week van februari.
Dus werd ons reisgezelschap uitgenodigd om op zondag 24 februari 's middags om 4 uur naar het schoolterrein te komen voor dit openingsfeest.
Het schoolcomité, leden van het dorpscomité (de pas opgerichte Sukuta Madina Development Association) en heel veel moeders en kinderen waren al op het schoolterrein aanwezig om deze opening mee te vieren. Opvallend was dat er nauwelijks mannen en vaders aanwezig waren.
Eerst werd door de vrouwen van het dorp op traditionele Gambiaanse muziek uitbundig gedanst.

Daarna vertolkte Muhammed de grote waardering van de dorpsgemeenschap voor onze hulp. Dankzij deze school krijgen hun kinderen de mogelijkheid zich te ontwikkelen en daardoor uitzicht op een betere toekomst.
Ook werd de officiële akte van oprichting van de Sukuta Madina Development Association aan onze stichting overhandigd.
Als teken van dank en verbondenheid kregen we allemaal een ketting omgehangen.
In zijn antwoord gaf Marco duidelijk aan dat het succes van de school ook afhangt van de initiatieven van de dorpsgemeenschap. Het instandhouden en verbeteren van de school vergt inspanning van iedereen.

Tot het einde van dit schooljaar zal onze stichting de gemeenschap ondersteunen bij de exploitatie van de school. Daartoe werd aan de voorzitter van het schoolcomité een bedrag van 40.000 dalasi (bijna 900 euro) overhandigd. Hiervan kunnen de twee leerkrachten, de schoolmiddelen en een deel van de overige kosten van de school tot en met augustus dit jaar worden betaald.


De vrouwen en kinderen uit het dorp


Zang en dans van de vrouwen


Eerste rang op de veranda van de school


Muhammed met enkele leden van het schoolcomité en het dorpscomitéMuhammed spreekt namens de dorpsgemeenschap van Sukuta-MadinaDe voorzitter met de oprichtingsakte van de Sukuta-Madina Development AssociationSulayman, de voorzitter van het schoolcomité, met het geld voor de exploitatie van de school


Marco bij zijn dankwoord.