Facebook

Reacties


Laatste nieuwsberichten:

Storten van de vloeren
Schoolbanken voor Primary
Storten pilaren en balken
Metselen muren Primary

Bouwblokken Primary school
Bore-hole Primary school
Lesboeken Primary-klassen
Bedankje kinderen Primary

meer nieuwsberichten...


 


Flyer van de stichting


Sponsor een Kind!!ANBI-nr: 8520.68.803

Overeenkomst periodieke gift

KVK-nr.: 56311044

Email:
info@onderwijsvoorgambia.nlBankrekening Rabobank:
Rek. nr.: 0173 6660 51
IBAN: NL48 RABO 0173 6660 51
BIC: RABONL2U


Nieuws

22 februari 2013:

Bezoek aan de nurseryschool

In de laatste week van februari  heeft het bestuur van de stichting samen met nog zes reisgenoten een bezoek gebracht aan Gambia en daarbij natuurlijk ook "onze" nursery school in Sukuta-Madina bezocht. En dat was best wel emotioneel.

Vanaf begin januari gaan honderd en  zes kinderen hier dagelijks naar school.
Een hele verandering in het dorp, want voordat de school er was hingen de kinderen maar wat op straat rond en hielpen hun moeders bij allerlei huishoudelijke klusjes.

Alle kinderen stonden in hun mooie blauwe schooluniformen op het schoolterrein ons al op te wachten en toen we uit de auto’s stapten wachtte ons een hartverwarmend welkomstlied.


Na begroetingen over en weer gingen de kinderen weer terug naar hun klaslokalen.
Daar konden we zien en horen wat de kinderen in een kleine twee maanden al geleerd hebben; en dat was al heel wat. De kinderen zijn erg leergierig en ze wilden maar al te graag laten zien en horen wat ze al kunnen.

 

 

 Halverwege de ochtend zorgden enkele ouders voor eten en drinken voor de kinderen, althans voor de kinderen die geld daarvoor hadden meegekregen. Helaas kunnen niet alle ouders de drie dalasi (7 eurocent) voor deze dagelijkse maaltijd missen.
 

 

 

 

Het schoolgebouw en het toiletgebouw bij de school zagen er netjes en schoon uit.
Een vader van één van de kinderen zorgt ervoor dat de toiletten na gebruik netjes worden doorgespoeld en schoongemaakt. Dagelijks wordt vers water in emmers aangevoerd vanaf een watertappunt een paar honderd meter verder. Dit water wordt gebruikt als drinkwater voor de kinderen en als water voor het doorspoelen van de toiletten en het wassen van de handen.
Stromend water in het dorp en bij de school is een grote wens van de dorpsgemeenschap en van de school; maar dat aanleggen is een (te) grote investering.